Barion Pixel

Kezdjük azzal, hogy a legtöbben arra gondolnának, hogy a specialty kávé, az csak egy termesztési módhoz, vagy egy fajtához köthető kávékra jellemző elnevezés. De esetünkben ez sokkal többet jelent. A Specialty kifejezés, azt az egész láncot jelenti, ahol minden résztvevő, illetve láncszem, arra tette fel az életét, hogy a lehető legmagasabb minőséget képviselje munkája során.

Tehát az, hogy elmondhassuk hogy a kávé amit megiszunk vagy a szemes kávé, amit megveszünk a boltban, az specialty minősítésű, az nem is csak egy ember munkája a kávé életciklusban, hanem egy egész folyamatot jelöl. Egy olyan folyamatot, ahol a kávé-értékláncban a résztvevők mindegyik harmonikusan együttműködik és az elejétől a végéig odafigyel a sztenderdekre és a minőségre. Ez nem könnyű feladat, de ennek ellenére ezeknek az elkötelezett szakembereknek köszönhetően számos specialty kávé elérhető jelenleg a világ minden tájáról. Mondanunk sem kell, hogy mi a Black Sheep Micro Roastery-nél is ugyanezeket az értékeket valljuk, és minden lépésünkkel ezt a kompromisszummentes legmagasabb minőségre való törekvést képviseljük.

De mik ezek a láncszemek? Kik, illetve milyen részfolyamatok adják meg a kávénak, ezt a legmagasabb minőségre utaló tulajdonságát?

Most következő sorozatunkban ezt a témát járjuk körbe, onnantól kezdve, hogy kik, milyen módszerrel termesztik a kávét, miként jut el a legegzotikusabb tájakról a pörkölőbe, aztán ott hogyan, mivel pörkölik, egészen addig hogy milyen normák és minőségi követelmények szerint kell gondoskodni arról, hogy a végén elmondhassuk róla: Specialty kávé.

Hamarosan jövünk sorozatunk első részével, ahol ellátogatunk a világ legszebb tájaira, és megismertetjük veletek, hogy kik, hogyan, milyen körülmények között termesztik a kávébabot, és rávilágítunk arra is, hogy mi a különbség a specialty-nek alapot adó kávébab, és az ipari kávébab között.